Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Káposzta, káposzta...

A fejes káposzta hivatalosan is egyike a világ 20 legértékesebb zöldségnövényének. Már az ókorban is ismerték és termesztették a Földközi-tenger környékén. Egész története során gyógyító erőt tulajdonítottak neki - nem alaptalanul. A középkorban hajósok kötelezően fogyasztandó orvossága volt a savanyú káposzta, ma pedig már a rák ellenei küzdelemben is számítanak rá.

Káposzta

0 Tovább

Különleges torták

A tortákat a történetírók szerint Nagy Sándornak köszönhetjük. Eme hadvezér a híres szúzai mennyegző alkalmásval, i.e. 324-ben tortákat süttetett több ezernyi frigyre lépő katonájának. A perzsa nőkkel kötött házasságok többsége válással végződött, de a tortakészítés hagyománya szerencsére megmaradt.

Esküvői torta

0 Tovább

Macaron

A 14.század óta ismerik ezt édes aprósüteményt. Eredeti hazája Olaszország, de az "ősmacaron" még nem feltétlenül úgy nézett ki, ahogyan ma találkozunk vele. Tojásfehérjéből, cukorból és mandulából vagy más olajos magból készítették. Az idők folyamán eljutott Franciaországba, ahol aztán nagy népszerűségre tett szert és elnyerte mai formáját, szín és íz világát.

Macaron aprósütemény

0 Tovább

Csokoládé

A The New England Journal of Medicine a közelmúltban megjelentetett egy cikket a csokoládé és a Nobel-díj közötti összefüggésről. Eszerint magasabb az egy főre jutó elnyert Nobel-díjak száma azokban az országokban, ahol nagyobb az egy főre eső csoki fogyasztás mennyisége. Kicsi a valószínűsége, hogy valóban lehetne növelni a Nobel-díjak számát néhány tábla finomság pluszban történő bekebelezésével. A csokoládénak ugyanakkor valóban vannak előnyös tulajdonságai.

Csokoládé

0 Tovább

A tojás nem ellenség

Az emberiség egyik legősibb tápláléka a tojás. Könnyen megszerezhető, a szervezet által tökéletesen hasznosítható étel. Számos hiedelem kapcsolódik hozzá. Az élet, a termékenység ősi szimbóluma. Manapság a tojásról sokaknak szinte kizárólag csak a magas koleszterinszint jut az eszébe. Elfeledkeznek sok értékes tulajdonságáról.

Tojás

0 Tovább

Vendég-látástól-vakulásig

blogavatar

Vendéglátás, vendégfogadás, háztartás. Ötletek, receptek, érdekességek

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek